Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

<< Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά!!! >>

  Σήμερα  , τελευταία μέρα πριν τις διακοπές, κάναμε τη γιορτούλα μας. Πολύς κόσμος μας τίμησε με την παρουσία του και τα παιδιά μας βέβαια  έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Παρουσιάσαμε δυο  θεατρικά, το ένα με τίτλο << Χριστούγεννα με την κυρία Κρίση >> της Γωγώ Αγγελοπούλου και το άλλο << Χριστουγεννιάτικα στολίδια>> της Άννας Αθανασιάδου. Δεν έλειψαν βέβαια και τα κάλαντα αλλά και τα τραγούδια που υμνούν τι άλλο ...την Αγάπη.
Από την αρχή του Δεκέμβρη ασχοληθήκαμε με τα έθιμα του δωδεκαήμερου στις περιοχές της Ελλάδας. Είδαμε βίντεο, φωτογραφίες, στολίσαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, σχολιάσαμε πίνακες ζωγραφικής, ακούσαμε τα κάλαντα, διαβάσαμε παραμύθια, ζωγραφίσαμε και κατασκευάσαμε κάρτες, στολίδια, καδράκια, το δέντρο και το καράβι των ευχών κλπ 
Μας επισκέφθηκαν παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου  και << παραμυθοπαρουσίασαν>> την Ιστορία της Γέννησης του Χριστού και την Φρικαντέλα (στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας που εκπονούν) αλλά και παιδιά της Δ΄Δημοτικού και μας είπαν τα κάλαντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου