Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ


Αγαπημένα μου παιδιά
Αφού κάνατε το <<βιβλίο για τη μαμά με ένα φύλλο χαρτί>>, τώρα θα φτιάξετε το δεύτερο δωράκι  για να της δωρίσετε επιλέγοντας εσείς με πια κατασκευή θέλετε να ασχοληθείτε κάνοντας κλικ στον αντίστοιχο  σύνδεσμο.
https://www.youtube.com/watch?v=KECfOI3bxwQ(gia (για την κάρτα καρδιά)
https://gr.pinterest.com/pin/506162445620857996/( για την κάρτα με την γλάστρα)

Στη συνέχεια θα παίξετε το παιχνίδι <<γραμματοβροχή>>και αφού συνθέσετε τις λέξεις: ΜΑΝΟΥΛΑ, ΣΕ, ΑΓΑΠΩ  ή ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΛΛΑ, ΜΑΜΑ, ( επιλέγεται εσείς)θα τις γράψετε στην κάρτα που θα φτιάξετε. Σε ένα χαρτί η μαμά ή ο μπαμπάς ή το μεγάλο σας αδερφάκι  θα γράψει με κεφαλαία γράμματα τις  λέξεις ΜΑΝΟΥΛΑ, ΣΕ, ΑΓΑΠΩ, δύο φορές ή ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΛΛΑ, ΜΑΜΑ. Η μία λέξη θα είναι το παράδειγμά σας ενώ την άλλη θα την κόψετε γράμμα -γράμμα ξεχωριστά. Τα κομμένα γράμματα τα πετάτε στον αέρα και φτιάχνετε τη γραμματοβροχή. Τρέχετε γρήγορα να τα μαζέψετε και προσπαθήστε να τα βάλετε στην σωστή σειρά ώστε να γράψετε τις λέξεις ΜΑΝΟΥΛΑ, ΣΕ, ΑΓΑΠΩ, με την βοήθεια του παραδείγματος(δηλαδή την ολόκληρη λέξη που είναι ήδη γραμμένη) ή ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΛΛΑ, ΜΑΜΑ.

Δεν θα παραλείψετε να ακούσετε το παραμύθι<<Θα σε αγαπώ όπως και να είσαι>> κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=rHDnLTzMvNY
Έπειτα μπορείτε να παίξετε εάν πατήσετε : https://learningapps.org/view11657224  με παιχνίδια που δημιούργησε η κ. Τάνια Μάνεση.

Τέλος πάρτε χρώματα πολλά και ζωγραφίστε μία χαρούμενη στιγμή που περάσατε με τη δική σας μαμά. Βγάλτε φωτογραφία την ζωγραφιά, την κάρτα σας και στείλτε τις  στο email της κας Ευγνωσίας.

Καλή διασκέδαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου