Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Διαφήμιση και διατροφή μέσα από τις ΤΠΕ.....στο Νηπιαγωγείο

     Στις περισσότερες από τις δραστηριότητες  του project που υλοποιούμε με τίτλο << Διατροφή και Διαφήμιση>> ,γίνεται χρήση της τεχνολογίας και του διαδικτύου.
    Χρησιμοποιήσαμε τον Η/Υ για συλλογή πληροφοριών και εικόνων με τις μηχανές αναζήτησης, το email για να επικοινωνήσουμε με ειδικούς (πχ. διαιτολόγο) και διάφορα λογισμικά τόσο για κατασκευή φύλλων αξιολόγησης ( πχ. hotpotatos) όσο και για << παιχνίδι>>. Επίσης χρησιμοποιήσαμε προγράμματα των windows όπως το movie maker για δημιουργία μικρών ταινιών αλλά και τη ζωγραφική για διασκέδαση.
     Επισκεφθήκαμε διάφορες ενδιαφέρουσες  σελίδες του διαδικτύου όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον των σελίδων αυτών αλλά και να μάθουν με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό.
       Εκτός από τον Η/Υ χρησιμοποιήσαμε ψηφιακή βιντεοκάμερα και φωτογραφική μηχανή για να καταγράψουμε όλες τις παραπάνω δραστηριότητες .

Βρίσκουμε εικόνες στο google.gr, μαθαίνουμε  την εντολή αντιγραφή και επικόλληση


                                             Παρατηρούμε την πυραμίδα της υγιεινής διατροφής και τη συγκρίνουμε με αυτή της Μεσογειακής διατροφής......

Συμπληρώνουμε διάφορα φύλλα εργασίας , ένα παιδί στον υπολογιστή και τα υπόλοιπα βοηθούν και συμπληρώνουν βλέποντας στον προτζέκτορα........
  

Επισκεπτόμαστε ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες.......

 
Γνωρίζουμε το ηλεκτρονικό βιβλίο......(από την ιστοσελίδα της Λ. Δενεζάκη) 



Μας επισκέφθηκε η Διαιτολόγος κ. Αυγή Καραϊσκου και μας μίλησε για την παιδική παχυσαρκία και την υγιεινή διατροφή..............

Δημιουργούμε μια ταινία στο movie maker, βάζουμε εικόνες και μουσική στο τραγούδι της Διατροφής........
Συμπληρώνουμε φύλλα αξιολόγησης στα hotpotatos.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου