Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Πασχαλιάτικες εργασίες

Αγαπημένα μας παιδιά
Μένουμε μέσα στο σπίτι, το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό, ωστόσο ας περάσουμε το χρόνο μας όσο πιο ευχάριστα και δημιουργικά μπορούμε. Την ερχόμενη εβδομάδα μπορούμε να την αφιερώσουμε σε πασχαλιάτικες κατασκευές, παιχνίδια, εργασίες... ας δώσουμε μία  πασχαλιάτικη νότα μέσα στο σπίτι!
Θα ξεκινήσουμε λοιπόν κατασκευάζοντας έναν πασχαλινό λαγό με κάλτσα και cd, βλέποντας τα βήματα και τις οδηγίες στον παρακάτω σύνδεσμο κάνοντας Κλικ πάνω σε αυτόν.
https://www.popi-it.gr/giortes/pasxa/lagos-kaltsa/ 
Κλικ: Πασχαλινός λαγός με κάλτσα και cd
Υλικά: Μια παλιά κάλτσα, ένα cd, ρύζι, κομμάτια υφάσματος, ματάκια, κορδέλες, πλαστελίνη, πορτοκαλί χρώματος, λίγο χόρτο, κόλλα.
Η διαδικασία κατασκευής: Αρχικά, γεμίζουμε  την κάλτσα με ρύζι χρησιμοποιώντας για ευκολία μας ένα μικρό χωνί. Στη συνέχεια δένουμε με μία λεπτή κορδέλα σε δύο σημεία την γεμάτη κάλτσα, σχηματίζοντας το σώμα του λαγού. Έπειτα με ένα ψαλίδι κόβουμε την κάλτσα που περισσεύει σχηματίζοντας τα  δυο αυτιά.Γεμίζουμε την κάλτσα με ρύζι .Στην συνέχεια το λαγό τον κολλάμε σε ένα cd. Γύρω από αυτόν στην βάση προσθέτουμε λίγο χόρτο. Κολλάμε τον λαγό στο cd ……και προσθέτουμε το χόρτο. Έπειτα αποτελειώνουμε τον λαγό μας. Προσθέτουμε τα ματάκια, μυτούλα, δοντάκια από ύφασμα. Μία κοιλίτσα, και μία κορδέλα στον λαιμό. Απαραίτητο αξεσουάρ το καρότο από πλαστελίνη το βάζουμε στο χορταράκι. Γράφετε  Καλό Πάσχα σε μία μικρή ταμπελίτσα και ο λαγός σας είναι έτοιμος !!
Καλό Πάσχα με όμορφα λαγουδάκια !!
Πολλά φιλιά από τις κυρίες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου